Cari
Bahasa Melayu
  • English
  • 正體中文
  • 简体中文
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Magyar
  • 日本語
  • 한국어
  • Монгол хэл
  • Âu Lạc
  • български
  • Bahasa Melayu
  • فارسی
  • Português
  • Română
  • Bahasa Indonesia
  • ไทย
  • العربية
  • Čeština
  • ਪੰਜਾਬੀ
  • Русский
  • తెలుగు లిపి
  • हिन्दी
  • Polski
  • Italiano
  • Wikang Tagalog
  • Українська Мова
  • Lain
  • English
  • 正體中文
  • 简体中文
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Magyar
  • 日本語
  • 한국어
  • Монгол хэл
  • Âu Lạc
  • български
  • Bahasa Melayu
  • فارسی
  • Português
  • Română
  • Bahasa Indonesia
  • ไทย
  • العربية
  • Čeština
  • ਪੰਜਾਬੀ
  • Русский
  • తెలుగు లిపి
  • हिन्दी
  • Polski
  • Italiano
  • Wikang Tagalog
  • Українська Мова
  • Lain
Tajuk
Transkrip
Seterusnya
 

Ramalan Bahagian 392 – Bangkitkan Kasih Sayang Sebenar dengan Penyelamat untuk Hilangkan Malapetaka

Butiran
Muat Turun Docx
Baca Lebih Lanjut

Apabila kita masuki 2026, kita perlu ingat bahawa tenaga astrologi ini ialah sebahagian daripada kebijaksanaan Kosmos ini yg dengannya kita dibimbing dan disokong pada waktu perubahan dan peralihan ini.

Dalam astrologi Barat, penjajaran bintang-bintang terutama Zuhal yang bertemu dengan Neptun pada sifar darjah Aries pada 20 Februari, membuat 2026 suatu tahun yang sangat unik. Sebenarnya gabungan ini begitu istimewa sehingga ia menjadi topik yang banyak dibincangkan dlm kalangan ahli nujum berpengalaman.

Hai, semua! Saya ingin bercakap dengan anda hari ini tentang gabungan Zuhal-Neptun yang akan datang pada sifar darjah Aries apabila Zuhal masuki Aries pada 25 Mei.

Zuhal akan berada di Aries hingga April 2028. Neptun akan berada di Aries hingga 2039. Gabungan ini berlaku setiap 36 hingga 37 tahun dengan sangat pasti tetapi tidak berlaku pada sifar darjah Aries. Sebab itulah ini hal yang begitu besar kerana itu benar-benar mewakili potensi besar. Sifar Aries, darjah pertama zodiak ini ialah potensi besar. Ia benar-benar menandakan permulaan era baharu. Itu satu lagi tanda episod baharu bagi umat manusia. Ia juga menonjol kerana ia akan betul-betul berada di titik tengah trine di antara Uranus dan Pluto.

Kita memang perlu kembali beribu-ribu tahun untuk mencari waktu Zuhal dan Neptun bergabung pada sifar darjah Aries. Itu sangat jarang. Jadi kejarangan berikan potensi. Kita ada begitu banyak astrologi yang luar biasa dan jarang sekarang yang benar-benar berikan isyarat yang sangat jelas tentang kita telah masuki episod baharu.

Sesuatu pada 2026 akan mencetuskan sesuatu untuk anda di tahap inti pati siapa diri anda, pada asasnya mengapa anda lahir semula pertama-tamanya. Maksud saya adalah apabila anda lihat Neptun dan Zuhal, sifar darjah Aries, sifar darjah Aries ialah titik permulaan. Itu permulaan zodiak, jadi itu tembakan pistol pelepas. Itu titik permulaan, jadi ada sesuatu yang but semula. Kita hampir dipulihkan kepada tetapan kilang dan kita mulakan semula.

Kita juga tahu bahawa pada Februari 2026, kita ada gabungan tepat Neptun dan Zuhal yang berkuasa pada sifar darjah Aries yang mengaktifkan rasa permulaan baharu, integrasi cara baharu, bentuk baharu ini. Neptun membimbing kita untuk mengingati hubungan kita dengan kesatuan dengan lautan kesedaran kosmos, dan Zuhal – bagaimana kita tukarnya menjadi bentuk? Jadi saya percaya bahawa gabungan itu membimbing kita keluar daripada kematian materialisme sains dan pemutusan pemahaman tentang diri kita sebagai makhluk spiritual ke dalam kesedaran bahawa kita ialah makhluk spiritual dalam bentuk. Apabila kita benar-benar dapat menuntut balik itu sepenuhnya, ia secara radikal mengubah pandangan kita tentang realiti, cara kita saling melihat, cara kita bertindak dan berhubung dengan semua itu.

Kajian menunjukkan sebelumnya gabungan Zuhal dan Neptun pada sifar darjah Aries berlaku pada tahun 4,361 SM. Oleh itu, kejadian yang jarang ini sering dianggap oleh ahli nujum sebagai permulaan kitaran 6,000 tahun yang seterusnya, menandakan era baharu, kejadian ‘penetapan semula’ kosmos, bersamaan dengan satu lagi detik ‘genesis’ bagi Bumi.

Kejadian luar biasa ini diraikan oleh Persaudaraan Essene di Glastonbury, UK juga. Father Cheyne (vegetarian) daripada Persaudaraan Essene bincangkan kepentingan kejadian cakerawala ini dalam temu ramah 2025 dengan Supreme Master Television.

Fokus utama kerja luaran kami pada masa ini ialah pembangunan suatu projek yang kami rancangkan untuk 27 dan 28 Februari tahun depan, 2026. Ini akan merupakan penyalaan lilin semasa matahari terbit, di mana-mana saja orang di seluruh dunia untuk beri hormat kepada hubungan kita dengan alam suci dunia hidup di sekeliling kita khususnya alam haiwan – kita menunjukkan bahawa kita berdiri bersama sebagai sekutu haiwan, bahawa kita berdiri bersama sebagai satu suara manusia untuk menyokong dan menjaga haiwan. Tarikh khusus ini berbetulan dengan gabungan planet Zuhal dan Neptun pada sifar darjah buruj Aries. Ia merupakan permulaan tahun baharu astrologi. Gabungan khusus itu tidak berlaku selama 6,000 tahun. Ia akan menandakan anjakan besar dalam pemahaman kita tentang rasa ‘saya’, ‘siapakah kita’, ‘kita ialah apa’ sebagai manusia.

Pada waktu khusus itu, kita gunakan sepenuhnya tenaga pengubahan khas gabungan ini yang sangat kuat, penting supaya ia akan tersebar seperti bulatan cahaya ke seluruh dunia.

Selain itu, bagi Persaudaraan Essene, penjajaran planet khusus ini ada implikasi yang lebih besar dan sambutan mereka di Glastonbury mempunyai erti yang besar.

Bagi banyak orang, mereka percaya bahawa Glastonbury ialah chakra jantung planet ini. Ia ada sejarah panjang yang berkaitan dengan perjalanan Nabi Isa bersama bapa saudaranya Joseph dari Arimatea. Di tempat kami sekarang, Dewan Bandaraya di Glastonbury, memang seluas kira-kira seratus ela saja. Sini Gereja Glastonbury. Adalah dipercayai bahawa ini tempat inap di mana Nabi Isa dan Joseph dari Arimatea inap untuk beberapa waktu. Seluruh kawasan ini – kita telah diajar bahawa asas itu diletakkan 2,000 tahun dahulu sebagai persediaan untuk masa ini apabila Nabi Isa berkata tentang “…masuklah ke dalam kota ini dan cari orang yang membawa kendi air, ikut dia dan di sana kamu akan jumpai saya.” Itu suatu rujukan kepada lambang arketip Aquarius – orang yang memegang kendi air dan airnya mencurah keluar.

Nama ‘Aquarius’ bermaksud ‘pembawa air’ dan lambang Aquarius biasanya dikenal sebagai orang yang memegang jag air. Oleh itu, banyak orang mentafsirkan kenyataan Nabi Isa “cari orang yang membawa kendi air, ikut dia dan di sana kamu akan jumpai saya” sebagai suatu metafora yang menandakan pengembalian-Nya pada zaman Aquarius.

Dalam mesejnya pada 2026, Dr. Heather Ensworth berkongsi lebih banyak pandangan tentang lambang bagi sifar darjah Aries.

Ingatlah bahawa lambang Sabian bagi sifar darjah Aries ialah seorang wanita yang muncul dari laut dan seekor anjing laut muncul dan memeluknya. Ini saya anggap sebagai lambang kemunculan semula kebijaksanaan feminin suci yang memanggil kita supaya kembali kepada keseimbangan dan kesedaran kita tentang hubungan kita yang mendalam dan kesalingberhubungan dengan kesucian semua hidupan di Bumi, semua hidupan di Kosmos kita. Jadi apabila kita masuki 2026, kita dibimbing untuk merasai penyemaian bentuk baharu yang diaktifkan oleh gabungan Neptun-Zuhal itu.

Semua tanda cakerawala bertuah ini menunjukkan bahawa manusia telah sampai ke ambang zaman baharu pada 2026. Ini tahun bangsa manusia diberi peluang untuk menjadi sedar dari segi rohani di bawah bimbingan jelmaan Nabi Isa. Sebagaimana yang kita tahu, Mahaguru Ching Hai Tersayang (vegan) merupakan Messiah yang kembali yang kita nanti-nantikan. Dengan mengambil rupa wanita dalam hayat ini, Guru mengembalikan keseimbangan dunia dengan “kebijaksanaan feminin suci”.

Dalam mesej berikut, Mahaguru Ching Hai bercakap tentang misi-Nya pada masa ini dan segala keadaan kosmos yang baik yang akan membolehkan penaikan spiritual umat manusia.

Tetapi saya bersembunyi kadangkala hanya untuk melindungi rumah ibadat fizikal ini supaya Tuhan Yang Maha Berkuasa dapat gunakannya, dan bersama dengan kedudukan, Kuasa Anak Tuhan, dan Tim Qo Tu, Kuasa Guru Tertinggi, kami dapat gunakan badan ini untuk lakukan usaha besar bagi membantu dunia dengan sewajarnya. Maya ingin memusnahkan semua makhluk hidup.

Tetapi sekarang Kami telah bersama, mungkin Kami dapat buat sesuatu dengan lebih banyak. Manusia masih mungkin sedar dan menentukan nasib sendiri dengan Sokongan dan Rahmat daripada Tiga Yang Paling Berkuasa di Alam Semesta, Paling Asal, Paling Berkuasa. Kuasa Tiada Bandingan ini akan menyokong keputusan manusia untuk buat kemahuan bebas mereka menjadi digunakan oleh mereka dengan tujuan yang jelas, dengan keazaman untuk terus hidup dan kembali kepada kemoralan, belas kasihan, sifat pengasih, kemurahan. [...]

Kami Bertiga (Tiga Paling Berkuasa) membuat sebaik yang boleh sekarang untuk cuba bersihkan mereka supaya mereka boleh sedar dan faham bahawa veganisme ialah amalan nilai kasih sayang. Itu akan bawa segala tuah, berkat ke dalam planet ini semula dan ia akan menjadi Firdaus semula. Itu macam keajaiban. Sungai akan menjadi banyak semula. Laut akan menjadi bersih semula. Tiada zon mati di laut lagi. Tiada peperangan lagi. Tiada kebuluran lagi. Tiada wabak lagi. Memang, manusia di planet ini boleh alami semua itu jika mereka hanya lepaskan potongan daging orang-haiwan mati yang berdarah itu. Itu bukan fiksyen sains. Itu fakta. Mereka perlu alaminya.

Kita berterima kasih kepada Mahaguru Ching Hai (vegan) kerana menunjukkan jalan yang jelas untuk segera menaik dari segi rohani dan memulihkan keseimbangan Bumi pada masa ini – memilih Kasih Sayang melalui mengamalkan diet vegan yang penuh belas kasihan. Pada bulan Januari tahun ini, salah seorang ahli persatuan kami telah menerima mesej dari Syurga, Bumi, bintang dan orang-haiwan tentang tahun 2026 dalam visi dalamannya.

Ketika sedang bermeditasi di hutan sipres gondol pada suatu hari musim sejuk yang dingin, saya ternampak suatu makhluk yang cantik muncul dari Bumi. Dengan lambaian tangannya, beberapa bintang di angkasa berkumpul. Mereka ada mesej untuk saya tentang hala tuju spiritual Bumi pada masa depan.

Saya tanya mereka, “Beberapa orang peramal kontemporari telah meramalkan kesedaran dan kebangkitan semula spiritual yang besar di Bumi pada 2026. Apakah pendapatmu tentang ini?” Beberapa bintang di angkasa berpegangan tangan, pancarkan cahaya pada Bumi ke arah interaktif dan bukan memancar terus ke bawah. Apabila tenaga bersilang ini sampai ke Bumi, orang mendongak ke atas, seolah-olah kesedaran mereka tiba-tiba dibangkitkan! Mereka sedar bahawa mereka telah silap pada masa lalu dan sekarang. Kemudian makhluk yang cantik di atas tanah itu mendongak ke angkasa, mengangkat tangannya tinggi-tinggi, berinteraksi dengan bintang-bintang serta kuasa Syurga dan Bumi yang bersatu...

Mereka beritahu saya: Bumi telah hampir mengalami kebangkitan semula spiritual yang besar! Apabila tiba masanya, kesedaran tidak dapat dielakkan, tetapi ini ialah jendela penaikan Syurga yang terakhir. Mereka yang tidak sanggup mengubah akan ditinggalkan di penghujung arus evolusi kosmos dan itu masa yang sangat, sangat panjang baru sampai giliran mereka lagi! Kemudian dengan bergandingan tangan, mereka nyanyikan lagu di angkasa. Lagu itu merdu dan indah. Liriknya lebih kurang seperti berikut: Pintu syurga telah hampir buka! Semoga semua orang bangkitkan kerohanian dalaman mereka. Kami alu-alukan engkau dengan mesra! Pembukaan pintu Syurga yang luas tidak kerap berlaku. Rebutlah peluang terakhir ini! Pencahayaan dan penjajaran bintang-bintang pasti membantu tetapi apa yang paling penting ialah engkau nyalakan Cahaya dalam hati anda sendiri, Beralihlah kepada kami, beralih kepada kuasa Tuhan dan semua ini dibimbing oleh ‘Kasih Sayang’! Mintalah Tuhan dengan sungguh-sungguh supaya bantu engkau mengubah diet dan gaya hidupmu yang merosot. Cahaya bintang yang berkelipan ini memang merupakan kuasa panduan tetapi seperti bara api yang terakhir, ia akan padam tidak lama lagi! Ikutlah kami! Kami kasihi engkau, manusia!

Sejurus selepas itu, satu orang-burung yang cantik menghampiri kami dgn anggun, lakukan pelbagai lagak gaya untuk datang dekat. Dengan luar biasa ia benarkan kami mengambil gambar selama lebih 40 minit. Tujuan utamanya adalah untuk menyampaikan mesej kpd umat manusia bagi pihak alam haiwan: Ini amaran kepada engkau! Saat-saat akhir telah tiba! Jika engkau tidak merebut peluang ini untuk menjadi sedar, tiada sesiapa yg dapat selamatkan engkau!

Nampaknya pada tahun 2026, Alam Semesta telah menyediakan pentas untuk makrifat manusia – bintang-bintang menjadi sejajar, Tiga Yang Paling Berkuasa: TUHAN, Tim Qo Tu dan Anak TUHAN membimbing dan membantu secara nampak dan tak nampak, dan makhluk di Syurga dan Bumi bersorak untuk kita. Terpulang kepada manusia untuk mengambil peluang ini, berserah kepada Bimbingan Tuhan dan masuki babak baharu yang mengujakan di Bumi.

Apabila kita masuki 2026, kita perlu ingat bahawa tenaga astrologi ini ialah sebahagian daripada kebijaksanaan Kosmos ini yg dengannya kita dibimbing dan disokong pada waktu perubahan dan peralihan ini. Pengalaman dengan pergerakan planet dan bintang ini bukanlah kejadian rawak yang berlaku kepada kita. Ia merupakan pola dan ekspresi kesedaran kosmos yang bererti, membimbing kita dengan penuh kasih sayang dalam perjalanan evolusi, kesedaran dan pertumbuhan kita. Jadi apabila kita terbuka kepadanya, kita perlu ingat bahawa ia bukan berlaku kepada kita. Ia berlaku bersama kita dan boleh menjadi kenyataan melalui kita kerana kita mencipta bersamanya dan jumpai tempat kita dalam penjajaran dengan tenaga yang membimbing sistem suria dan galaksi kita ke dalam waktu permulaan, perubahan dan lonjakan evolusi ini.
Saksikan Lebih Banyak
Semua bahagian (69/69)
1
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-11-10
12866 Tontonan
2
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-11-17
7515 Tontonan
3
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-11-24
6784 Tontonan
4
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-12-01
6194 Tontonan
5
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-12-08
7419 Tontonan
6
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-12-15
23841 Tontonan
7
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-12-22
6514 Tontonan
8
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2024-12-29
6386 Tontonan
9
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-01-05
5962 Tontonan
10
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-01-12
5691 Tontonan
11
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-01-19
6354 Tontonan
12
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-01-26
5263 Tontonan
13
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-02-02
5284 Tontonan
14
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-02-09
5073 Tontonan
15
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-02-16
7650 Tontonan
16
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-02-23
5986 Tontonan
17
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-03-02
6995 Tontonan
18
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-03-09
6817 Tontonan
19
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-03-16
5194 Tontonan
20
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-03-23
5657 Tontonan
21
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-03-30
5640 Tontonan
22
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-04-06
5716 Tontonan
23
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-04-13
5134 Tontonan
24
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-04-20
5637 Tontonan
25
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-04-27
5122 Tontonan
26
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-05-04
6968 Tontonan
27
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-05-11
5272 Tontonan
28
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-05-18
4274 Tontonan
29
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-05-25
4659 Tontonan
30
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-06-01
4610 Tontonan
31
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-06-08
4292 Tontonan
32
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-06-15
5187 Tontonan
33
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-06-22
5291 Tontonan
34
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-06-29
5866 Tontonan
35
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-07-06
5335 Tontonan
36
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-07-13
4744 Tontonan
37
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-07-20
5168 Tontonan
38
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-07-27
4230 Tontonan
39
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-08-03
5236 Tontonan
40
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-08-10
3881 Tontonan
41
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-08-17
3856 Tontonan
42
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-08-24
3770 Tontonan
43
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-08-31
3456 Tontonan
44
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-09-07
3755 Tontonan
45
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-09-14
3282 Tontonan
46
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-09-21
3364 Tontonan
47
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-09-28
3346 Tontonan
48
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-10-05
3016 Tontonan
49
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-10-12
3434 Tontonan
50
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-10-19
3941 Tontonan
51
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-10-26
3442 Tontonan
52
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-11-02
6380 Tontonan
53
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-11-09
3589 Tontonan
54
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-11-16
3378 Tontonan
55
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-11-23
3514 Tontonan
56
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-11-30
3246 Tontonan
57
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-12-07
3575 Tontonan
58
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-12-14
3467 Tontonan
59
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-12-21
2893 Tontonan
60
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2025-12-28
2843 Tontonan
61
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-01-04
2718 Tontonan
62
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-01-11
2753 Tontonan
63
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-01-18
2664 Tontonan
64
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-01-25
2405 Tontonan
65
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-02-01
2651 Tontonan
66
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-02-08
2719 Tontonan
67
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-02-15
2350 Tontonan
68
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-02-22
3485 Tontonan
69
Siri Ramalan Silam tentang Planet Kita
2026-03-01
2641 Tontonan
Saksikan Lebih Banyak
Video Terkini
Berita Wajar Diberi Perhatian
2026-03-09
649 Tontonan
Antara Guru dengan Anak Murid
2026-03-09
756 Tontonan
Filem Pendek
2026-03-09
321 Tontonan
Berita Wajar Diberi Perhatian
2026-03-08
167 Tontonan
Veganisme: Cara Hidup Mulia
2026-03-08
139 Tontonan
Antara Guru dengan Anak Murid
2026-03-08
1082 Tontonan
Kongsi
Berkongsi Ke
Benamkan
Bermula pada
Muat Turun
Telefon Bimbit
Telefon Bimbit
iPhone
Android
Menonton di Pelayar Telefon Bimbit
GO
GO
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android
Prompt
OK
Muat Turun